Putin: Türkiye, Rusya ve İran'ın işbirliği oldukça verimli

Putin: Türkiye, Rusya ve İran'ın işbirliği oldukça verimli

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Moskova-Tahran-Ankara işbirliğinin Suriye’de gerçek verimlilik sağladığını söyledi.

Tacikistan’ın başkenti Duşanbe’de düzenlenen Asya'da İşbirliği ve Güven Arttırıcı Önlemler Konferansı (CICA) 5. Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi’nde konuşan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, “Suriye’de uzun vadeli istikrarı sağlamanın, bölgemizin güvenliğini sağlamak için son derece önemli bir görev olduğunu düşünüyoruz” dedi.

Rusya’nın yardımıyla Suriye topraklarının büyük kısmının Esed rejiminin kontrolüne geçtiğini kaydeden Rus lider, halihazırda Suriye’de "barışçıl yapıya geçiş" ve sığınmacıların evlerine dönüşü için elverişli koşulların oluşturulduğunu söyledi.

Putin “Rusya, İran ve Türkiye’nin Astana formatındaki koordinasyonu gerçek verimlilik sağlıyor. Birlikte biz, Suriye Anayasa Komitesi’nin oluşturulması ve faaliyete geçirilmesi dahil Suriyeli taraflar arasındaki diyalog sürecinin ilerletilmesine yardımcı oluyoruz” diye kaydetti.

Putin, “Suriye’de normalleşme için gerekli politik değişiklikler için hazırlıklara mümkün olan en kısa sürede başlamak önemli” diye ekledi.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.