Putin: İdlib'de teröristler ile mücadeleye devam edilmesi gerekiyor

Putin: İdlib'de teröristler ile mücadeleye devam edilmesi gerekiyor

Suriye'nin İdlib kentinde 'teröristler ile mücadeleye devam edileceğini' söyleyen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, kapsamlı bir saldırının 'şu an uygun olmadığını' bildirdi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, "Suriye'nin İdlib ilindeki teröristler ile mücadeleye devam edilmesi gerektiğini" söyledi. Putin, ancak tam kapsamlı bir saldırının "şu an için uygun olmadığını” belirtti.

Suriye'nin kuzeyinde muhaliflerin elinde kalan son bölge olan İdlib, Rusya, İran ve Türkiye'nin vardığı mutabakata karşın birkaç haftadır rejimin ve müttefiki Rusya'nın yoğun hava saldırılarına hedef oluyor.

DW'nin haberine göre, Çin'in "yeni İpek Yolu" olarak bilinen "Bir Kuşak, Bir Yol" zirvesi nedeniyle Pekin'de bulunan Putin, Suriye'deki krize siyasi bir çözüm bulma çabaları kapsamında, Rusya’nın ülkenin yeni anayasasını yazacak olan komitenin kurulmasına ilişkin muhalif güçlerle işbirliği yapacağını da belirtti.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.