Rusya: İdlib'deki mevcut durum sürdürülebilir değil çözüm için Türkiye ile çalışıyoruz

Rusya: İdlib'deki mevcut durum sürdürülebilir değil çözüm için Türkiye ile çalışıyoruz

Rusya’nın BM Daimi Temsilci Yardımcısı Vladimir Safronkov, İdlib'deki mevcut statükonun sürdürülebilir olmadığını söyledi.

İdlib'deki mevcut statükonun sürdürülebilir olmadığını söyleyen Rusya’nın BM Daimi Temsilci Yardımcısı Vladimir Safronkov, kalıcı çözüm bulunması için Türk partnerlerle çalışmaların sürdüğünü kaydetti.

Sputnik'in haberine göre, Suriye'deki insani durumun ele alındığı BM Güvenlik Konseyi toplantısında konuşan Safronkov, "İdlib'de istikrarsızlık, önceden olduğu gibi devam ediyor. Heyet Tahrir el Şam bünyesine katılan eski El Nusra Cephesi militanları, Suriye ordusuna yönelik saldırılarına son vermiyor. Bu statükonun ne kadar devam edeceğini bilmiyoruz. Dürüst olmak gerekirse, bunun sürdürülebilir olduğunu sanmıyoruz" ifadelerini kullandı.

"Çözüm için Türkiye ile çalışıyoruz"

Safronkov, Rusya'nın bu bağlamda İdlib sorununa kalıcı çözüm bulunması için Türk partnerlerle çalışmaya devam ettiğini belirtti.

Rus diplomat, İdlib'deki militanların hedef gözetmeksizin ateş açtığını, sivil altyapı tesislerini vurduğunu da anlattı.

Militanların saldırıları sonucunda sivil kayıplar verildiğinin altını çizen Safronkov, "Sözde insani yardım kuruluşu Beyaz Miğferler'in üyeleri, Suriye'nin meşru yönetimini kimyasal silah kullanmakla suçlamak amacıyla yeni provokasyonlar için hazırlıyor" dedi.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.