"İran yüzde 84 zenginleştirilmiş Uranyum üretiyor, nükleer silaha bir adım kaldı"

"İran yüzde 84 zenginleştirilmiş Uranyum üretiyor, nükleer silaha bir adım kaldı"

Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu, İran'ın yüzde 84 zenginleştirilmiş Uranyum üretmeye başladığını bildirdi.

İran'ın Uranyum zenginleştirme faaliyetlerinin kritik seviyenin eşiğine ulaştığı bildirildi.

Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu'ndan dün gece saatlerinde yapılan açıklamada, İran'ın yüzde 84 zenginleştirilmiş Uranyum üretmeye başladığı ifade edildi.

Kurum, söz konusu seviyenin, nükleer silah üretmek için gereken yüzde 90'lık zenginleştirme düzeyinden yalnızca yüzde 6 uzaklıkta olduğuna vurgu yaptı.

İran daha önce yaptığı açıklamalarda yalnızca yüzde 60 seviyesinde zenginleştirme yapacağını belirtmişti. Söz konusu seviyeye 2021 yılının Nisan ayında ulaşılmıştı.

Öte yandan İran'dan konuya ilişkin yapılan açıklamada, yüzde 84 zenginleştirilmiş Uranyum ürettikleri iddiasının gerçeği yansıtmadığı öne sürüldü.

ABD ve İsrail başta olmak üzere Batılı güçler İran'ın nükleer faaliyetlerine tepki gösteriyor. Yüzde 90 zenginleştirme seviyesine yaklaşılmasının, ABD ve İsrail'in doğrudan askeri bir hamlede bulunmasına yol açabileceği düşünülüyor.

Kaynak: Mepa News

katki.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum