İran'da güvenlik güçlerine silahlı saldırılar

İran'da güvenlik güçlerine silahlı saldırılar

Rejim karşıtı protestoların devam ettiği İran'da güvenlik güçlerine yönelik iki ayrı silahlı saldırı gerçekleştirildiği bildirildi.

İran’ın İsfahan eyaletinde silhalı bir grup tarafından güvenlik güçlerine açılan ateş sonucu 2 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi yaralandı.

Huzistan eyaletinde düzenlenen silahlı saldırıda ise 5 kişi hayatını kaybetmiş, 10 kişi de yaralanmıştı. Böylelikle aynı gün düzenlenen 2 ayrı saldırıda ölü sayısı 7'ye, yaralı sayısı ise 13'e çıktı.

İsfahan'daki silahlı saldırıda yerel kaynakların aktardığı bilgiye göre motosikletli kişiler emniyet güçlerine ateş açtı. Bu saldırıda 2 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi de yaralandı.

Huzistan eyaletinde yaşanan saldırıda ise iki motosikletten güvenlik güçlerinin üzerine ateş açıldı. Saldırıda o esnada rejim karşıtı protestolara devam eden halktan da ölen ve yaralananlar oldu. Saldırıda biri çocuk 5 kişinin hayatını kaybettiği, 10 kişinin de yaralandığı açıklandı.

İki ayrı saldırıda ölenler arasında güvenlik güçlerinin de olduğu bildirildi.

İran'da Mahsa Amini isimli kadının gözaltında öldüğünün açıklanması sonrasında 17 Eylül'de patlak veren rejim karşıtı gösteriler halen devam ediyor.

Ülkenin doğusunda ve batısında birçok farklı kentte yayılan rejim karşıtı gösterileri bastırmak isteyen İran rejimi şu ana dek gösterilerde gözaltına alınan birden fazla kişi hakkında idam cezası verdi.

whtspp.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.