İran'da İmam Rıza Türbesi'nde Şii mollalara bıçaklı saldırı

İran'da İmam Rıza Türbesi'nde Şii mollalara bıçaklı saldırı

İran'da Şii inancının en önemli merkezlerinden sayılan İmam Rıza Türbesi'nde Şii mollalara bıçaklı saldırı düzenlendiği bildirildi.

İran'da Şii inancının en önemli merkezlerinden sayılan İmam Rıza Türbesi'nde Şii mollalara bıçaklı saldırı düzenlendiği bildirildi.

Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre, bugün öğle saatlerinde İran'ın Meşhed şehrindeki İmam Rıza Türbesi'nde bıçaklı bir saldırı düzenlendi.

Saldırıda ölü ve yaralıların olduğu kaydedildi.

Öte yandan, saldırıyı düzenleyen kişinin de sağ olarak yakalandığı ifade edildi.

"Saldırının faili bir Afgan"

İran haber kaynaklarının aktardığı bilgilere göre, saldırıyı gerçekleştiren kişi bir yol önce Pakistan üzerinden İran'a giriş yapan 21 yaşında Özbek asıllı bir Afgan.

Tasnim ajansının haberinde Abdüllatif Muradi isimli gencin birkaç aydır Meşhed kentindeki bir kargo firmasında çalıştığı iddia ediliyor. Ayrıca Muradi ile 'işbirliği yaptıkları' iddiasıyla aralarında iki kardeşinin de olduğu toplam 6 kişinin gözaltına alındığı aktarılan haberler arasında.

Bölge kaynaklarına göre saldırıda en az 2 Şii din adamı öldürüldü.

Öldürülen isimlerden birinin, daha önce Irak'ta savaşan Şii mollalardan Hüccetülislam Aslani olduğu kaydedildi.

Saldırıda yaralananların da olduğu belirtilirken, saldırının neden gerçekleştirildiğine dair bir ayrıntıya yer verilmedi.

Dün İran'ın kuzeydoğusundaki Gülistan vilayetinde Sünni Türkmen din adamları saldırıya uğramış, iki din adamı hayatını kaybetmişti.

Yerel kaynaklar, İmam Rıza Türbesi'ndeki saldırının, Sünni Türkmen din adamlarını hedef alan saldırıya misilleme olarak gerçekleştirilmiş olabileceğini öne sürüyor.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.