İran'da İsrail askerlerinin olduğu dev postere soruşturma

İran'da İsrail askerlerinin olduğu dev postere soruşturma

İran'ın Şiraz kentinde, İran-Irak savaşının başlangıcının yıl dönümü dolayısıyla meydana asılan dev panodaki fotoğrafın İsrail askerlerine ait olduğu ortaya çıkınca soruşturma başlatıldı.

İran-Irak savaşının başlamasının yıl dönümünde Şiraz kent merkezinde yer alan dev bir panoda kayalık üzerinde duran üç erkek askerin arkadan çekilmiş fotoğrafı kullanıldı.

Fotoğraftaki askerlerin tüfeklerinin İran ordusunun envanterinde bulunmayan M16 olması şüphe uyandırdı. Daha sonra bu askerlerin İsrail askeri olduğu, orijinal fotoğrafta bir de kadın askerin bulunduğu anlaşıldı.

"Sorumlular en sert şekilde cezalandırılacak"

İran medyasına göre, Şiraz Yerel Yönetim Konseyi Başkanı Seyyed Ahmad Dastgheyb, panoyla ilgili soruşturma başlatılmasını istedi ve "Fotoğrafın gaspçı Siyonist rejimin askerlerine ait olduğu teyit edilirse sorumlular en sert şekilde cezalandırılacak" dedi.

Panonun fotoğrafları sosyal medyada ilk kez geçen çarşamba günü yer aldı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.