İsrail: Suriye'deki operasyonlarımıza devam edeceğiz

İsrail: Suriye'deki operasyonlarımıza devam edeceğiz

İsrail Savunma Bakanı Avigdor Liberman, Rusya'nın düşen askeri uçağından Tel Aviv’i sorumlu tutmasına karşılık, ülkesinin Suriye’de operasyonlara devam edeceğini belirtti.

İsrail radyosuna açıklamada bulunan Savunma Bakanı Avigdor Liberman, “Biz, kolay ya da zor her türlü durumda dikkat ve sorumlulukla hareket ederiz. Bu nedenle, hiçbir şey değişmedi ve değişmeyecek. Suriye’deki askeri operasyonlara devam edeceğiz ve bu bizim politikamız. Biz, Suriye’nin gelişmiş bir İran üssü halinde gelmesine izin vermeyeceğiz. Bu yönde çalışmaya devam ediyoruz ve bu tehlikeyi engellemek için tüm araç ve potansiyele de sahibiz” dedi.

“Rusya ile işbirliği devam edecek”

Liberman, Suriye hava sahasında olası kazaları önlemek amacıyla İsrail ordusunun Suriye’deki Rus askeri liderleriyle işbirliği yapmaya devam edeceğini de sözlerine ekledi.

Rusya Savunma Bakanlığı tarafından bugün yapılan açıklamada, İsrail’in 17 Eylül’de Suriye’de hava saldırısı gerçekleştirmeyi planladığı bölge hakkında yanlış bilgi verdiği belirtilerek, Suriye’de İl-20 uçağının düşmesinden ve 15 Rus askerinin ölmesinden İsrail’i sorumlu tutuldu.

İsrail ordusundan bir yetkili, son 18 ay içerisinde çoğu İran hedefleri olmak üzere Suriye’de 200 noktaya saldırı düzenlediklerini itiraf ederken, 2011’de Suriye’deki çatışmasının başlamasından bu yana, Suriye rejimi, İran ve Hizbullah milislerine ait noktalar İsrail tarafından defalarca hedef alındı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.