İsrail: Kontrol Esed'de, artık rahatlayabiliriz

İsrail: Kontrol Esed'de, artık rahatlayabiliriz

İsrail Savunma Bakanı Avigdor Liberman, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın güney dahil ülkenin genelinde dizginleri yeniden ele aldığını, merkezi iktidarın tesis edilmesiyle Golan'ın artık daha sakin olacağını söyledi.

Sınır bölgesindeki uçaksavar sistemlerini incelemesi sırasında konuşan Liberman, Rusya destekli Esed rejiminin PKK/YPG bölgesi ve İdlib hariç ülkede kontrolü sağlamasına atıfla ''Bizim perspektifimizden durum iç savaş öncesi nasıldıysa ona geri dönüyor, yani gerçek bir muhatap, sorumlu biri ve merkezi yönetim var'' dedi.

Sputnik'in haberine göre, İran'ın Suriye'de İsrail'e karşı askeri üs oluşturmaması ve Suriye üzerinden Lübnan'daki Hizbullah'a silah göndermemesi taleplerini de yineleyen Liberman, ''İhtilaf peşinde koşmuyoruz, ama her türlü provokasyon ve meydan okumaya nasıl karşılık vereceğimizi biliriz'' dedi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.