İran'da Kovid-19'dan ölenlerin sayısı 18 bine yaklaştı

İran'da Kovid-19'dan ölenlerin sayısı 18 bine yaklaştı

İran'da koronavirüs salgınında son 24 saatte 212 kişinin daha hayatını kaybetmesiyle toplam can kaybı 17 bin 617'ye yükseldi.

Hükümet Ekonomi Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda konuşan İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, tüm devlet erkanının düşmanların psikolojik savaş, yaptırım ve saptırmalarına karşı dayanışma ve iş birliği içerisinde olmaları gerektiğini söyledi.

Çeşitli sektörlerde haftalık olarak ülke genelinde büyük projelerin hayata geçmesinin düşmanların gözüne bir diken gibi battığı ifade eden Ruhani, "İran'da üretim durumunu diğer ülkelerle ve özellikle yüzde 10 ekonomisi küçülen Avrupa ve yüzde 30 küçülen ABD ile kıyasladığımızda, korona salgını döneminde İran ekonomisinin daha dirençli olduğunu görebiliyoruz" diye konuştu.

İran'da can kaybı 18 bine yaklaştı

Bu arada Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Sima Sadat Lari, yaptığı açıklamada, koronavirüs (Covid-19) salgınında son 24 saatte 212 kişinin daha yaşamını yitirdiğini ve 2 bin 751 yeni vaka tespit edildiğini belirtti.

Lari, böylece virüs kaynaklı toplam can kaybının 17 bin 617'ye, vaka sayısının da 314 bin 786'ya çıktığını aktardı.

Virüse yakalanan hastalardan 4 bin 132'sinin durumunun ağır olduğunu söyleyen Lari, şu ana kadar iyileşen hasta sayısının da 272 bin 535'e ulaştığı bilgisini verdi.

facebanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.