İran'da nükleer tesiste patlama

İran'da nükleer tesiste patlama

İran'ın nükleer gelişim faaliyetlerinde ana üssü olan Natanz Nükleer Tesisinde yaşanan patlama korkuya neden oldu.

İran'ın uranyum zenginleştirme başta olmak üzere nükleer gelişim işlemlerinde kullandığı ana üssü olan Natanz Nükleer Tesisinde şiddetli bir patlamanın gerçekleştirildiği belirti. Çevreden duyulan patlamanın halkı endişeye ve kaçışa sevk ettiği bildirildi.

Patlamanın ardından İran'ın devlet medyası patlamanın kontrollü bir test sonucu gerçekleştiğini ve endişe edilecek bir durum olmadığını açıklasa da bazı uzmanlar bu açıklamayı inandırıcı bulmadı.

Natanz Nükleer Tesisi, İran'ın 16 milyondan fazla nüfuslu başkenti Tahran'ın 220 km güneyinde, İran'ın en büyük şehirlerinden Isfahan'ın ise 75 km kuzeyinde bulunuyor.

Olay esnasında tesise yönelik bir İsrail hava saldırısının gerçekleştiğinden endişe edildiği aktarıldı. İsrail daha önce İran'ın nükleer tesislerini vurmanın kendilerini savunma hakkı dahilinde olduğunu açıklamış ve bunu gerçekleştirmelerinin meşru olduğunu ilan etmişti.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.