İran'da öğretmenlerden 'hayat pahalılığı' grevi

İran'da öğretmenlerden 'hayat pahalılığı' grevi

İranlı öğretmenlerin hayat pahalılığı karşısında maaşlarının yetersizliği konusunda başlattıkları grev büyümeye devam ediyor.

İranlı öğretmenlerin hayat pahalılığı karşısında maaşlarının yetersizliği sebebiyle başlattıkları grev ikinci gününde büyüyerek devam etti.

Sosyal medyada, İran’ın çeşitli illerinde derslere girmeyi reddeden ve sendika taleplerini dile getirdikleri pankartlar taşıyan öğretmenlerin görüntüleri paylaşıldı.

Gösteriler Tahran, Horasan, İsfahan, Azerbaycan, Kürdistan, Buşehr, Kirman, Fars ve Ahvaz bölgelerinde gerçekleşti.

İran Öğretmenler Sendikası geçen hafta yüksek fiyatları ve enflasyonu protesto etmek için iki günlük grev çağrısında bulunmuştu. Grevin üçüncü gün devam edip etmeyeceği ise henüz belli değil.

iran-18.jpg

Öğretmenlerin grevi, İran’da Ocak ayından beri gerçekleşen çeşitli grevlerden sadece biri. Grevlere paralel olarak, 80’den fazla şehir yüzlerce kişinin tutuklandığı ve 20’den fazla kişinin hayatını kaybettiği yaşam şartlarının bozulmasını protesto eden gösterilere sahne oldu.

Gösterilere katılan öğretmenlere yönelik tutuklama dalgası başlatıldığı ve sendikanın koordinasyon başkanı Muhammed Rıza Ramazanzade’nin de Bujnurd kentinde tutuklandığı bildirildi.

Geçtiğimiz üç yılda İran yargısı çok sayıda sendika üyesi öğretmen hakkında hapis ihraç kararı verdi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.