İran: Petrol satışı için yeni müşteriler bulduk

İran: Petrol satışı için yeni müşteriler bulduk

İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı İshak Cihangiri, petrol satışı için yeni müşteriler bulduklarını ve eski müşterileriyle de yeni işbirliği yolları aradıklarını söyledi.

İran Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı İshak Cihangiri, petrol satışı için yeni müşteriler bulduklarını ve eski müşterileriyle de yeni işbirliği yolları aradıklarını söyledi.

Cihangiri, ABD'nin İran aleyhindeki yaptırımlarına değinerek, "İran petrolünün bazı müşterileri son aylarda ve Amerikan ambargosunun başlayacağı tarih olan 4 Kasım gelmeden önce İran’dan alımlarını durdurdular fakat petrol satışı için yeni ortaklar bulmayı başardık" dedi.

Cihangiri, "Diğer taraftan geleneksel müşterilerimizle de işbirliği yollarını bulmak için müzakere ettik, Ambargo uygulanan ülkelerin ambargolardan kurtulmak için yöntemler bulması acayip bir olay değildir" dedi.

Dünya piyasalarında petrol fiyatlarının artmasına değinen Cihangiri, "Amerika’nın istemediği ve gerçekleşen olaylardan biri petrol fiyatının artmasıydı. Amerikan başkanı Suudiler ve diğerlerinin İran petrolüne alternatif ve petrol fiyatlarının artacağına engel olabileceklerini düşünüyor fakat ambargo zamanı gelmeden İran petrolünün varili 80 dolara ulaştı, bunun anlamı geçen dönem ihraç ettiğimiz petrolün yarasını ihraç edersek ayni gelire sahip olabileceğimizdir" dedi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.