"ABD'nin İran'a petrol ambargosu siyasi blöf"

"ABD'nin İran'a petrol ambargosu siyasi blöf"

Çin Haber Ajansı Xinhua 'ABD'nin İran’a uygulamak istediği ambargonun siyasi blöf olduğunu, bunun gerçekleşmeyeceğini' belirtti.

Çin Haber Ajansı Xinhua "ABD’nin Arabistan ve diğer bazı ülkelere petrol üretim miktarlarını artırmak için baskı uyguladığını, bu şekilde İran aleyhindeki petrol ambargosunu gerçekleştirmek istediğini" belirtti.

Xinhua "Tahran, ABD'nin bankacılık ve petrol ambargolarına rağmen, İran’ın petrol satışında ve döviz alımında bir sorunu olmayacağını ilan etmiştir. İran sorun çıkması durumunda petrol satışı karşılığında alınan dövizin dolar olması gerekmediğini bildirmiştir. Gerektiğinde bu Avro olarak alınabilir ve bunda bir sorun yoktur" dedi.

"Petrol ambargosu siyasi blöf"

Xinhua,‘’İran açısından ABD'nin siyasi blöfleri psikolojik savaş amaçlıdır, gerçekte ise petrol satışı ve döviz alımı devam etmektedir." değerlendirmesinde bulundu.

Tesnim Haber Ajansı'nın haberine göre, ABD'nin Arabistan ve Rusya’da petrol üretiminin artmasına umut bağladığını ifade eden Xinhua, buna rağmen petrol piyasasının dalgalı olduğunu ve fiyatların artmakta olduğunu yazdı.

Japon Today gazetesi petrol fiyatının artması ile Japonya’nın ekonomik sıkıntıyla karşılaştığını ve enflasyonun artmakta olduğunu yazdı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.