İran'da petrokimya tesisinde patlama

İran'da petrokimya tesisinde patlama

Ülkenin güneybatısındaki bir limanda bulunan petrokimya tesisinde meydana gelen patlamanın ardından yangın çıktı.

Son birkaç aydır İran’da ardı ardına patlamalar meydana geliyor.

Ülkenin güneybatısındaki bir limanda bulunan petrokimya tesisinde meydana gelen patlamanın ardından yangın çıktı. Herhangi bir yaralanmaya ya da can kaybına yol açmadığı belirtilen yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. İran'ın resmi haber ajansı IRNA, Huzistan eyaletindeki İmam Humeyni Limanı Petrokimya Özel Ekonomik Bölgesi’nden Sağlık ve Güvenlik Dairesi Başkanı Mehrzad Gaybi’nin, “Körfez yakınlarındaki İmam Humeyni Limanı’nda bulunan petrokimya tesisinin aromatik ünitesinde yangın çıktı” sözlerini aktardı. Yetkili, yangının bir patlama sonrasında meydana geldiğine işaret etti.

Gaybi, herhangi bir yaralanmaya yol açmayan “bu kazanın ana sebepleri uzmanlar tarafından araştırılıyor” ifadelerine yer verdi. IRNA, patlamanın ardından meydana gelen yangının yaklaşık 3 saat içinde itfaiye ekipleri tarafından tamamen kontrol altına alındığına işaret etti. Yangının meydana geldiği tesis, İran’daki en büyük petrokimya tesislerinden biri olarak kabul ediliyor.

Geçtiğimiz aylarda İran’ın çeşitli bölgelerindeki askeri ve sivil alanlarda bir dizi patlamalar ve yangınlar kaydedildi. Bu patlamaların en önemlisi Haziran ayı sonlarında Tahran’daki bir sağlık merkezinde meydana gelen ve 19 kişinin ölümüne yol açan patlamaydı. Ayrıca, Temmuz ayında Natanz nükleer tesisinde bir patlama meydana gelmiş, İranlı yetkililer patlamayla ilgili Ağustos ayında yaptıkları açıklamada, bunu “bir sabotaj eylemi” olarak tanımlamadan önce nükleer tesiste bir kaza meydana geldiğini belirtmişlerdi.

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.