İran’da polis Azerbaycan’a destek gösterilerini engelledi

İran’da polis Azerbaycan’a destek gösterilerini engelledi

İran'da Dağlık Karabağ çatışmasında Azerbaycan'ı desteklemek için toplanan göstericiler polis tarafından dağıtıldı.

İran polisi, ülkenin kuzeybatısında önemli bir Azeri azınlığın bulunduğu bölgede, Dağlık Karabağ çatışmasında Ermenistan'a karşı Azerbaycan'ı desteklemek için toplanan göstericileri dağıttı.

AFP’nin haberine göre, dün Batı Azerbaycan vilayetinin başkenti Tebriz’de gerçekleşen gösterilere dair video görüntüleri yayınlandı.

Tebriz halkı, Karabağ'ın işgalinin sona ermesi yönünde slogan atarken, Batı Azerbaycan vilayetinin başkenti yaklaşık 500 kişinin toplanmasına tanık oldu.

Fars haber ajansına göre, bazı göstericilerin atmosferi etnik sloganlar atmaya çalışarak bozmaya çalışması sebebiyle polisin gösteriye müdahale ettiği bildirildi.

Ajans sokakta toplanan onlarca kişinin Azerice "Karabağ" ve "Yaşasın Azerbaycan" sloganları attığını gösteren iki video yayınladı.

Diğer yandan polis, göstericilerin Zencan ve Erdebil'de toplanmasını önlemek için müdahale etti.

Haberde Zencan’daki bazı göstericilerin ‘etnik slogan’ attıkları gerekçesiyle tutuklandığı bildirildi.

İran, çoğunlukla ülkenin kuzeybatısında yoğunlaşan önemli bir Azeri azınlığa sahip. Toplam 80 milyon nüfusa sahip İran’da 10 milyon Azeri olduğu tahmin ediliyor. Diğer tahminler ise bu rakamın 20 milyonu aşkın olduğu görüşünde.

facebanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.