İran'da Sünnilere karşı 'cadı avı' başladı

İran'da Sünnilere karşı 'cadı avı' başladı

Tahran'da IŞİD'in düzenlediği çifte saldırının ardından Sünni olan Kürt ve Beluc bölgelerinde toplu gözaltılar yapılıyor.

Sünnilere baskılar başladı: “Şiiliğe aykırı düşünürseniz IŞİDCI’sınız, idam edilirsiniz!” deniliyor

Tahran'ı sarsan çifte saldırının ardından ülkenin çeşitli Sünni bölgelerinde toplam 48 kişi tutuklandı.

İran, Çarşamba günü devrim lideri Humeyni'nin türbesi ve meclisi hedef alan saldırılardan sonra Sünnilerin yaşadığı bölgelerde toplu tutuklamalara başladı.

İran’ın Fars ili Larsitan bölgesinde 7 kişi “IŞİD üyeliği şüphesiyle” tutuklandı. Tahran'daki saldırıların ardından Sünni kanaat ve toplum önderlerine karşı bir 'cadı avının' başlamasından endişe ediliyor.

Fars İli Adliye Başkanı Ali Elkasi Mehr, tutuklananların suçunun henüz ispat edilmediğini, şüphelerden dolayı tutuklamalar olduğunu belirtti.

İran İstihbarat bakanlığı Kirmanşah, Kürdistan, Batı Azerbaycan ve Tahran illerinde “IŞİD'ci Vahabi 41 kişiyi tutukladık” diye bildiri yayınladı.

İran’ın Sünni bölgelerinde istihbarat ve Devrim Muhafızları üyelerinin Tahran’daki saldırıyı fırsat bilerek resmi ideoloji ve Şiiliğe aykırı görüşe sahip din adamları ve Sünniler üzerinde baskıları artırdığı ifade ediliyor.

Öte yanda İran’ın Belucistan, Batı Azerbaycan, Kürdistan, Kirmanşah, Fars, Türkmensahra, Horasan ve Hürmüzgan illerindeki Sünni Müslümanların liderleri ve bazı kurumsal yapılar Tahran'daki saldırıları kınayan açıklamalar yayımladı.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.