İranlı vekillerden tepki: 'Ruhani Sünnilere verdiği sözleri yerine getirmedi'

İranlı vekillerden tepki: 'Ruhani Sünnilere verdiği sözleri yerine getirmedi'

İran Parlamentosu’ndaki Sünni vekiller, Ruhani'ye verdiği sözleri tutması çağrısında bulundukları bir mektup yazdı.

İran Parlamentosu’ndaki Sünni Kürt, Beluc ve Türkmen parlamenterler, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’ye, bileşenlere verdiği sözleri yerine getirmesi konusunda uyarıda bulundular.

İran Parlamentosu’ndaki Sünni 20 parlamenter Hasan Ruhani’ye kaleme aldıkları mektupta, Ruhani’ye sert eleştiriler yönelterek, seçim öncesi Sünnilere verilen sözlerin yerine getirilmediğini hatırlattı.

Hasan Ruhani’nin seçim döneminde Sünni bileşenlerin haklarına ilişkin 10 maddelik bir beyanname yayınladığı belirtilen mektupta, şu ifadeye yer verildi:

“Ruhani Sünni bileşenlerin siyasi, ekonomik, sosyal ve kültürel haklarına ilişkin yasal sorunları çözmek için verdiği sözleri 5 yıldır yerine getirmedi.”

Ruhani’nin verdiği sözleri yerine getirmek için çaba sarf etmediğini belirten parlamenterler, "İran Cumhurbaşkanı’nın anadilde eğitim, siyasi, ekonomik ve kültürel haklara ilişkin verdiği sözleri unuttuğunu" kaydettiler.

İki dönemdir cumhurbaşkanı seçilen Hasan Ruhani, seçim döneminde üniversite ve okullarda Kürtçe eğitim ve Sünnilerin hakları konusunda sözler vermişti

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.