İran'da yoksulluk nedeniyle hırsızlık vakaları patladı

İran'da yoksulluk nedeniyle hırsızlık vakaları patladı

İran'da 2021 yılında yaklaşık 1.4 milyon hırsızlık vakasının belgelendiği aktarılıyor.

İran'da yoksulluğun halk geneline yayılması ve toplumsal sınıflar arasında ortaya çıkan büyük uçurum insanların hırsızlığa başvurmasına neden oldu.

ABD öncülüğünde İran'a yönelik uygulanan yaptırımlar da halkın yoksullaşmasında etkili olurken, 'iç yönetimdeki başarısızlıklar', enflasyonu artıran göstergeler oldu.

Middle East Eye'ın haberine göre İran Sosyal Güvenlik Araştırma Enstitüsü Başkanı Ruzbe Korduni, 2018-2020 yılları arasında nüfusun yüzde 30'unun yoksulluk sınırının altında yaşadığını tespit ettiklerini açıkladı.

"Yüksek enflasyona çözüm bulunamıyor"

Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi yüksek enflasyona karşı çözüm arayışında olduklarını duyururken şu ana kadar bir çözüm bulunamaması temel gıdaların her ay zamlanmasına sebebiyer verdi.

Tüm bunlar sonucunda İran genelinde hırsızlık vakalarında büyük oranda artış kaydedildi.

Yerel kaynaklar sokak ve caddelerden rögar kapağı, elektrik kabloları, trafik işaretleri, metal ve demir gibi malzemelerin çalındığını belirtiyor.

Tahran Belediyesi geçtiğimiz ay yaptığı açıklamada trafik için kullanılan malzemelere yönelik hırsızlık vakaları baş gösterdiğini ve bunun yaklaşık değerinin 13 milyon dolar olduğunu ifade etmişti.

İran'da var olan işsizlik ve alım gücünün düşük olması gibi etkenlerin hırsızlığın yaygınlaşmasında rol oynadığı belirtiliyor.

Mevcut problemlerin çözülmemesi halinde hırsızlığın artarak devam edeceğinden endişe ediliyor.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum