İran'dan ABD'ye 'Devrim Muhafızları' tehdidi: Ortadoğu’da güvenliği kaybedersiniz

İran'dan ABD'ye 'Devrim Muhafızları' tehdidi: Ortadoğu’da güvenliği kaybedersiniz

ABD'nin Devrim Muhafızları Ordusu’nu terör örgütü olarak görme planına ilişkin konuşan Devrim Muhafızları Komutanı, ABD kuvvetlerinin Ortadoğu'da sahip oldukları güvenliği kaybedebilecekleri tehdidinde bulundu.

İranlı milletvekilleri, Devrim Muhafızları Ordusu’nun terör örgütü olarak sınıflandırması halinde ABD’yi misliyle cevap vermekle uyardı.

İran Parlamentosu’nun 290 üyesinden 255 'inin imzaladığı bildiride, “İran Devrim Muhafızları Ordusu’na karşı yürütülen her türlü eyleme misli bir eylemle cevap vereceğiz. Ortadoğu’da teröristleri oluşturan ve destekleyen ABD’li liderler bu uygunsuz davranışları nedeniyle pişman olacak” ifadeleri kullanıldı.

İsmi açıklanmayan üç ABD'li yetkili, Washington yönetiminin, İran Silahlı Kuvvetleri'ne bağlı Devrim Muhafızları Ordusu'nu ‘yabancı terör örgütleri’ listesine dahil edebileceğini belirtmişti. Yetkililer, kararın aylarca süren değerlendirmelerin sonucu olduğu ve pazartesi (bugün) ilan edilebileceğini de aktarmıştı. Kararın alınması halinde, ABD başka bir ülkenin ordusunu ilk kez terör listesine almış olacak.

“ABD'yi yeni bir bataklığa sürüklemek istiyorlar”

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Devrim Muhafızları Ordusu’nu terör örgütü olarak sınıflandırmayı hedefleyen ABD yetkililerinin İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu adına ‘ABD'yi bataklığa sürüklemek’ istediğini söyledi.

Zarif Twitter hesabından konuya ilişkin yaptığı yorumda, “Devrim Muhafızları Ordusu’nu terörist ilan edilmesi için çaba gösterenler, Netanyahu'nun öncülüğünde ABD'yi yeni bir bataklığa sürüklemek istiyor. Donald Trump'ın ABD'yi yeni bir facia ile karşı karşıya bırakmaması için bunları bilmesinde fayda var" ifadelerini kullandı.

Netanyahu bir konuşmasında, İran hükümetini dünyayı tehdit eden ve dünyadaki saldırıları kışkırtan bir ‘terör rejimi’ olarak nitelendirmişti.

Devrim Muhafızları Komutanı’ndan uyarı

İran Devrim Muhafızları Komutanı Muhammed Ali Caferi, ABD tarafından beklenen karar hakkında yorum yaparak, ABD ordusunun Ortadoğu’da sahip olduğu güvenliği kaybedebileceği konusunda uyarıda bulundu.

Caferi, “Bu aptallıkla, ABD ordusu ve güvenlik güçleri artık Ortadoğu’da hüküm süren sakinliğin tadını çıkaramayacak” şeklinde konuştu.

İran'da 1979'daki devrimden sonra İran Ordusu'ndan ayrı olarak ülkedeki yönetim sistemini korumak amacıyla halk milis güçlerinden oluşturulan Devrim Muhafızları Ordusu, siyasi sistem üzerindeki etkisi ve sahip olduğu askeri gücün yanı sıra elinde bulundurduğu ekonomik kurumlarla da İran dış politikasını, gelir kaynaklarını ve stratejik harcamaları kontrol edebiliyor.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.