İsrail ve Suudi Arabistan ABD'nin 'Devrim Muhafızları' kararından memnun

İsrail ve Suudi Arabistan ABD'nin 'Devrim Muhafızları' kararından memnun

ABD'nin İran Devrim Muhafızları Ordusu'nu 'terör örgütü' listesine aldığını duyurması, İsrail ve Suudi Arabistan tarafından memnuniyetle karşılandı.

ABD Başkanı Donald Trump, İran Devrim Muhafızları Ordusu'nun, ABD'nin yabancı terör örgütleri listesine eklendiğini duyurdu. Trump'ın bu kararını İsrail ve Suudi Arabistan memnuniyetle karşıladı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Twitter hesabından yaptığı bir paylaşımla ABD Başkanı Trump'a teşekkür etti. Netanyahu, "Sayın Başkan, İran Devrim Muhafızları Ordusu'nu terör örgütleri listesine almanız nedeniyle size müteşekkirim. Bu kararınızla bir kez daha dünyayı İran saldırganlığından ve teröründen korudunuz." ifadelerini kullandı.

Suudi Arabistan da ABD’nin İran Devrim Muhafızları’nı terör örgütü olarak sınıflandırılmasını memnuniyetle karşıladı. Dışişleri Bakanlığı’ndan bir yetkili, ABD’nin İran Devrim Muhafızları’nı terör örgütü olarak sınıflandırılmasının Suudi Arabistan tarafından memnuniyetle karşılandığını, kararın "terörle mücadelede pratik ve ciddi bir adım olduğunu" belirtti.

Kaynak: Euronews, Şarkul Evsat

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.