İran'dan Birleşik Arap Emirlikleri'ne üst düzey ziyaret

İran'dan Birleşik Arap Emirlikleri'ne üst düzey ziyaret

İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Said Hatibzade, "Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, bugün BAE'ye bir seyahat gerçekleştirmeyi planlıyor." açıklamasında bulundu.

İran Dışişleri Bakanı, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Devlet Başkanlığı görevine gelen Muhammed bin Zayid en-Nehyan'ı tebrik etmek ve bazı görüşmeler gerçekleştirmek üzere BAE'yi ziyaret edecek.

Reuters'ta yer alan bir habere göre İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Said Hatibzade, "Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, bugün BAE'ye bir seyahat gerçekleştirmeyi planlıyor." açıklamasında bulundu.

Öte yandan İran devlet televizyonu, Abdullahiyan'ın geçtiğimiz Cuma günü yaşamını yitiren Halife bin Zayid en-Nehyan'ın vefatına dair taziyelerini sunmak için Tahran'dan ayrıldığını bildirdi.

İran yönetiminden BAE'ye son ziyaret Kasım 2021 yılında İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Ali Bagheri Kani tarafından gerçekleştirilmişti. Kani BAE ziyareti sonrası, tarafların ikili ilişkilerde yeni bir döneme geçmeyi kabul ettiğini vurgulamıştı.

Halife bin Zayid'in ölümünün ardından yeni devlet başkanı olarak seçilen Muhammed bin Zayid, İsrail ile olan görüşmelere öncülük etmiş ve bölgede Tel Aviv ile beraber İran karşıtı bir politika benimsemişti.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.