İran'dan İsrail'e uyarı: Gazze saldırısı sürerse müdahale etmek zorunda kalırız

İran'dan İsrail'e uyarı: Gazze saldırısı sürerse müdahale etmek zorunda kalırız

İran'ın BM aracılığıyla İsrail'e Gazze'deki saldırıları sürdürmemesi gerektiğini ilettiği öne sürüldü.

Konuyla ilgili bilgi sahibi iki diplomatik kaynağın Axios'a verdiği bilgiye göre, İran Cumartesi günü İsrail'e bir mesaj göndererek Gazze'de savaşının daha fazla tırmanmasını istemediğini belirtti.

İddialara göre İran, İsrail'in Gazze'deki operasyonunun devam etmesi halinde müdahale etmek zorunda kalacağını vurguladı.

İki diplomatik kaynağın verdiği bilgiye göre İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan Cumartesi günü Beyrut'ta BM Ortadoğu Temsilcisi Tor Wennesland ile bir araya gelmişti. Wennesland, Abdullahiyan'dan Gazze'deki çatışmanın Ortadoğu'daki daha geniş bir bölgeye yayılmasını önlemeye yardımcı olmasını istedi.

Abdullahiyan ise İran'ın çatışmanın bölgesel bir savaşa dönüşmesini istemediğini ve Gazze'de rehin tutulan sivillerin serbest bırakılmasına yardımcı olmak istediğini söyledi. Ancak İran'ın kırmızı çizgileri olduğunu vurguladı. Kaynaklara göre Abdullahiyan, İsrail'in askeri operasyonu devam ederse ve özellikle de İsrail Gazze'ye kara saldırısı gerçekleştirirse, İran'ın buna karşılık vermek zorunda kalacağını söyledi.

Kaynaklar, Wennesland'ın İsrail Ulusal Güvenlik Danışmanı Tzachi Hanegbi ve diğer yetkilileri arayarak İran'ın mesajını ilettiğini belirtti.

İsrail ve İran ise konuyla ilgili yorum yapmadı.

Kaynak: Mepa News

katki.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
6 Yorum