İran'dan muafiyete rağmen petrol almayan ülkelere tepki

İran'dan muafiyete rağmen petrol almayan ülkelere tepki

İran, ABD'nin yaptırım muafiyetine rağmen Yunanistan ve İtalya'nın kendilerinden petrol almamasına tepki gösterdi.

İran Petrol Bakanı Bijan Zanganeh yaptığı açıklamada, "Türkiye hariç hiçbir Avrupa ülkesi İran'dan petrol almıyor." ifadelerini kullandı.

Zaganeh, "Yunanistan ve İtalya'ya ABD'den muafiyet de sağlandı, ancak buna rağmen İran'dan petrol almıyorlar ve sorularımıza cevap da vermiyorlar." dedi.

ABD'nin ülkesine uyguladığı yaptırımların İran-Irak savaşından daha ağır olduğunu belirten İranlı bakan, ancak Tahran'ın ABD'nin petrol ihracatını sıfıra indirmesine izin vermeyeceklerini söyledi.

ABD Başkanı Donald Trump, göreve geldikten sonra İran'la yapılan nükleer anlaşmadan çekilmiş ardından kademeli olarak Tahran'a yeniden yaptırım uygulamaya başlamıştı. Washington aralarında Türkiye, Çin, Güney Kore, Hindistan, Japonya, Tayvan, Yunanistan ve İtalya'nın da bulunduğu 8 ülkeye geçici muafiyet sağlayarak yaptırımların dışında tutmuştu.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.