Yaptırımlardan muaf olan Türkiye İran'dan petrol almaya devam edecek

Yaptırımlardan muaf olan Türkiye İran'dan petrol almaya devam edecek

ABD'nin İran'a yönelik yaptırımlarından muaf tutulan Türkiye, İran'dan petrol almaya devam edecek ve yılda yaklaşık 3 milyon tonluk petrol ithalatı gerçekleştirilmiş olacak.

ABD İran'a yaptırımları sürerken Türkiye muafiyet dahilinde İran'dan petrol ithalatına devam edecek.

ABD'nin İran'a yeniden yaptırım uygulamalarının öncesinde ithalatını azaltan Türkiye, yaptırımların uygulandığı kasım ayında ise İran'dan petrol ithalatını tamamen durdurmuştu.

Beyaz Saray,'dan yapılan son açıklamaya göre, Türkiye yaptırım muafiyeti kapsamında İran’dan petrol ithalatına devam edecek. Söz konusu muafiyet Türkiye’ye günlük 60 bin varil petrol ithal etme hakkı tanıyor. Bu da yıllık 3 milyon tona tekabül ediyor.

Türkiye, Washington yönetiminin İran nükleer anlaşmasından çekileceğini duyurmadan önce günlük 200 bin varil petrol ithalatı yapıyordu.

Öte yandan Aralık 2018’de Türkiye, İran’dan günlük 54 bin varil değerinde iki tanker ham petrol ithal etmişti. Solan petrol tankeri Aliağa limanına, Sea Topaz ise Tütünçiftlik limanına varmıştı.

Türkiye'den konuyla ilgili bir açıklama gelmedi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.