Erdoğan: ABD'nin İran yaptırımlarını desteklemiyoruz

Erdoğan: ABD'nin İran yaptırımlarını desteklemiyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Ruhani ile düzenlediği ortak basın toplantısında, ABD'nin İran'a yönelik yaptırımlarını desteklemediklerini ve İran halkının yanında olacaklarını belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile düzenlediği ortak basın toplantısında, ABD'nin İran'a yönelik yaptırımlarını desteklemediklerini ve İran halkının yanında olacaklarını belirtti.

Bölgede yaşanan çatışmaların bitirilmesi için Türkiye ve İran'ın birlikte atabileceği çok adım olduğunu söyleyen Erdoğan, konuşmasına şu ifadelerle devam etti:

"Ülkemizin ve bölgemizin istikrarını ve güvenliğini hedef alan hiçbir oluşuma müsamaha göstermedik, göstermeyeceğiz. Bu konuda İran'la işbirliğimizi artırarak sürdürmek ve karşılaştığımız ortak hedefleri bertaraf etmek noktasında irademiz tamdır."

"ABD'nin İran'a yönelik yaptırımları bölgenin istikrarını tehlikeye atıyor"

"İran'a yönelik haksız bulduğumuz baskıların yoğunlaştığı bu dönemde, kardeş İran halkının yanında durmaya devam edeceğiz. Amerika'nın İran'a yönelik yaptırım kararının bölge güvenliğini ve istikrarını tehlikeye attığını, Türkiye olarak bu kararları desteklemediğimizi bir kez daha vurguluyorum."

"Suriye konusunda hemfikiriz"

İran Cumhurbaşkanı Ruhani, Suriye'nin toprak bütünlüğünün korunması ile ilgili Türkiye ile aynı fikirde olduklarını söyledi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.