Ruhani: Suriye'nin toprak bütünlüğü konusunda Türkiye ile hemfikiriz

Ruhani: Suriye'nin toprak bütünlüğü konusunda Türkiye ile hemfikiriz

Ankara'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşen İran Cumhurbaşkanı Ruhani 'İki ülkenin Suriye'nin toprak bütünlüğüne saygı gösterme konusunda hemfikir olduğunu' bildirdi.

Ankara'da Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ortak basın toplantısı düzenleyen İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Tahran ve Ankara'nın, Suriye'nin toprak bütünlüğüne saygı gösterilmesi gerektiği konusunda hemfikir olduğunu belirtti. Ruhani, "Tüm taraflar, Suriye'nin toprak bütünlüğüne saygı göstermeli. Her iki ülke de bu konuda aynı fikirde" diye konuştu.

Ruhani ayrıca, İran ve Türkiye'nin "Suriye'de barış sağlanması için çabalarını sürdüreceğini" belirtti. İran lideri, Suriye'nin geleceği konusunda Türkiye ve Rusya ile gerçekleştirdikleri Astana müzakerelerini devam ettireceklerini de sözlerine ekledi.

Erdoğan: İşbirliğini artıracağız

Basın toplantısında konuşan Erdoğan da bölgenin güvenliği konusunda İran ile işbirliğini artırarak sürdürmeye kararlı olduklarını belirtti.

Erdoğan, "Ülkemizin ve bölgemizin istikrarını ve güvenliğini hedef alan hiçbir oluşuma müsamaha göstermedik, göstermeyeceğiz. Bu konuda İran ile iş birliğimizi artırarak sürdürmek ve karşılaştığımız ortak hedefleri bertaraf etme noktasında irademiz tamdır. Bölgemizde yaşanan çatışmaların sona erdirilmesi, barış ortamının tesis edilmesi için Türkiye ve İran'ın atabileceği çok adımlar var" dedi.

Erdoğan, "Bu iş birliğinin, müspet sonuçlarını Rusya Federasyonu'nun da katılımıyla oluşturulan Astana Süreci'nde başarmış bulunuyoruz. Çabalarımızı Suriye ve tüm Suriye halkını kucaklayacak, kalıcı bir barışın tesisi için artırmamız gerek" diye ekledi.

Basın toplantısında soru kabul etmeyen her iki lider de ABD'nin Suriye'den çekilme kararına değinmedi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.