Türkiye'den Rusya ve İran'la diplomasi trafiği

Türkiye'den Rusya ve İran'la diplomasi trafiği

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cenevre'de Birleşmiş Milletler ofisinde, Rus ve İranlı mevkidaşlarıyla bir araya gelecek.

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile görüşmeye BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura başkanlık edecek.

Toplantıda Suriye için yeni anayasa yazımı gündemde olacak. İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, ''Türkiye ve Rusya ile Suriye anayasa komitesinin oluşturulmasına ilişkin anlaşmanın sağlanmasını umuyorum" dedi

Ruhani Ankara'ya gelecek

Öte yandan İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın daveti üzerine Ankara’ya gideceği açıklandı. İran Cumhurbaşkanlığı ofisinden yapılan açıklamada, Ruhani’nin yanındaki kalabalık bir heyetle birlikte Türkiye’ye resmi bir ziyarette bulunacağı ifade edildi.

Ruhani’nin Cumhurbaşkanı Erdoğan’la birlikte 5. Stratejik İlişkiler Konseyi toplantısına katılacağı belirtildi. Bu toplantıda İran Türkiye arasındaki ticaretin 30 milyar dolara çıkarılması hedefi bir kez daha masaya yatırılacak.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.