İran ve Rusya'dan Hazar Denizi'nde ortak tatbikat

İran ve Rusya'dan Hazar Denizi'nde ortak tatbikat

İran ve Rusya'nın Hazar Denizi'nde korsanlıkla mücadele ve kurtarma çalışmalarını da içine alan ortak bir tatbikat yapmak için hazırlandıkları bildirildi.

İran ve Rusya'nın Hazar Denizi'nde korsanlıkla mücadele ve arama-kurtarma çalışmalarını da içine alan ortak bir tatbikat yapmak için hazırlık yürüttüğü bildirildi.

Yarı resmi haber ajansı Mehr'in aktardığına göre, Tuğamiral Hüseyin Hanzadi, "İran ve Rusya donanma güçleri arasında taktik, arama-kurtarma ve korsan karşıtı tatbikatlar planlanıyor ve yakın gelecekte uygulamaya geçirilecek" dedi.

Reuters'ın aktardığına göre, İran ve Rusya, Hazar Denizi'nde 2015 ve 2017 yılları dahil olmak üzere çeşitli deniz tatbikatları düzenlediler.

Suriye iç savaşında Esed rejimini destekleyen iki ülke yakın ilişkilere sahip. 

Geçtiğimiz yıl Rusya, ABD'nin İran'a yönelik yaptırımlarını artırması ve nükleer anlaşmadan vazgeçmesine rağmen İran ile olan ilişkilerini derinleştirme kararı aldıklarını açıklamıştı.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.