Türkiye ve Rusya'dan Karadeniz'de ortak tatbikat

Türkiye ve Rusya'dan Karadeniz'de ortak tatbikat

Rusya'nın Karadeniz Filosu'ndan gemilerin, ulusal bir tatbikat gereği Novorossiyk limanına giren Türk gemileri ile ortak bir tatbikat gerçekleştirdiği belirtildi.

Karadeniz Filosu Sözcüsü, devriye gemisi Vasiliy Bıkov ile mayın tarama gemisi Valentin Pikul'un, Türk gemileri Burgazada ve Akçay ile Novorossiyk açıklarında ortak bir tatbikat yaptığını söyledi.

Sözcü, gemilerin mürettebatının Karadeniz'de, mayın tehlikesi olması halinde nasıl işbirliği yapılacağı senaryosu üzerinden manevralar gerçekleştirdiğini kaydetti.

Tatbikatın ardından Türk gemilerinin Rus karasularını terk ettiği belirtildi.

Daha önce Rus ve Türk donanmasından askerler, Novorossiysk'te bulunan ‘Vatan Çocukları' isimli savaş anıtına çelenk bırakmıştı.

Ayrıca Türk korveti Burgazada ve mayın tarama gemisi Akçay'ın Mavi Vatan tatbikatı kapsamında yabancı bir limanın ziyaret edilmesi için Novorossiyk'e giriş yaptığı belirtilmişti.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.