ABD İran'a yaptırımları sıkılaştırmak için 8 ülke ile görüşüyor

ABD İran'a yaptırımları sıkılaştırmak için 8 ülke ile görüşüyor

ABD Dışişleri Bakanlığı, İran yaptırımlarından muaf tutulan 8 ülke ile ithalatı durdurma hedefi ile görüşüldüğünü bildirdi.

ABD Dışişleri Bakanlığı, İran’a yönelik yaptırımlardan Kasım ayında muaf tutulan 8 ülke ile İran’dan ithalatı tamamen durdurma hedefi ile görüşüldüğünü açıkladı.

Reuters’ın iki farklı kaynağa dayandırarak verdiği haberine göre, ABD Dışişleri Bakanlığı Enerji Ofisi Sözcüsü Vincent Campos, “İran petrolünü günde 300 bin varil seviyesinden almaya devam etmek isteyen Hindistan da dahil olmak üzere her ülke ile ikili görüşmeleri ayrı ayrı sürdürüyoruz" dedi.

Üst düzey Hindistanlı bir yetkili tarafından Ocak ayında yapılan açıklamada, ülkesinin İran petrol alımlarını düşürdüğünü ancak yaptırımlara yönelik muafiyetin uzatılması konusunda yapılan görüşmelerin sürdüğü ifade edilmişti.

ABD, İran’ın en büyük müşterileri olan Çin, Hindistan, Japonya, Güney Kore, Tayvan, Türkiye, İtalya ve Yunanistan’a sınırlı miktarda petrol almaya devam etmelerini sağlayan muafiyet tanımasına rağmen, Washington, bu ülkelerin hükümetlerine İran’dan yapılan petrol ithalatını tamamen durdurmaları yönünde baskı yapıyor.

Mevcut muafiyet hakkı 4 Mayıs'ta sona eriyor.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.