ABD İran'a yeni yaptırım hazırlığında

ABD İran'a yeni yaptırım hazırlığında

ABD'li bir yetkili İran’a yönelik yeni ekonomik yaptırımların Washington tarafından yakında yürürlüğe konulacağını belirtti.  

ABD'li bir yetkili gazetecilere yaptığı açıklamada İran ile ABD, Rusya, Çin, Fransa, İngiltere ve Almanya'dan oluşan P5+1 ülkeleri arasındaki nükleer anlaşmadan geçen yıl Mayıs ayında çekilen ABD Başkanı Donald Trump’ın, bu kararın yıl dönümünde yaptırımların kapsamını genişletmek istediğini söyledi.

Yetkili, "Yaptırımların caydırıcı etkisinin sürmesini istiyoruz. Şirketlerin İran ile çalışmaya devam etmenin artık kötü bir fikir olduğunu düşünmeye devam etmesini istiyoruz” dedi.

Yetkili, bu kapsamda ABD Hazine Bakanlığı’nın önümüzdeki haftalarda Tahran’a yönelik daha önemli adımlar atacağını ifade etti.

ABD, İran’ın nükleer programının bölgesel ve uluslararası güvenliğe tehdit oluşturmaya devam ettiği konusunda ısrarcı. Washington ve müttefikleri, Tahran rejimini, bölge ülkelerini istikrarsızlaştırmak ve milislerini finanse etmek için kullandığı kaynaklardan mahrum bırakmayı hedefliyor.

ABD Başkanı Trump, geçtiğimiz yıl 8 Mayıs’ta ülkesinin nükleer anlaşmadan çekildiğini açıklamıştı. Anlaşma 2015 yılında İran ile imzalanmıştı.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.