İran'dan Suudi Arabistan ile yürütülen görüşmelere dair açıklama

İran'dan Suudi Arabistan ile yürütülen görüşmelere dair açıklama

İran'ın Bağdat Büyükelçisi İrec Mescidi, Tahran ile Riyad arasında Bağdat'ın ev sahipliğinde düzenlenen son görüşmeler hakkında bilgi verdi.

IRNA muhabirine konuşan İrec Mescidi, İran ile Suudi Arabistan görüşmelerinin son durumuna değinerek, ''İki ülke heyetlerinin katılımıyla geçtiğimiz Perşembe günü düzenlenen 5. tur İran-Suudi Arabistan görüşmelerinde gelecek müzakerelerle ilgili yol haritası üzerinde anlaştık. Her iki taraf önerilerde bulundu ve bu hususta anlaşılarak yol haritası çizildi'' ifadelerini kullandı.

İki ülkenin büyükelçiliklerinin açılıp açılmayacağı sorusunu Mescidi, ''Müzakerelerin süreci, büyükelçiliklerin açılıp açılmayacağı konusunu belirleyecek ve bu, sonraki müzakerelere bağlı'' diye yanıtladı.

Son iki tur görüşmelerde tarafların gelecek için anlaşmaya vardıklarını kaydeden Mescidi, ''Bu bizzat iyi bir gelişme olarak her iki taraf için gelecek yol haritasını belirliyor'' değerlendirmesinde bulundu.

İran ile Suudi Arabistan arasındaki mutabakata değinen Büyükelçi, ''Bu mutabakatlardan biri, güven oluşturmakla ilgilidir. Ayrıca hac meselesi, tarafların büyükelçilikleri ve bölgesel ve uluslararası gündemler, diğer mutabakat alanlarını içermektedir'' şeklinde konuştu.

katki.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.