İran'ın Akdeniz'deki petrol tankeri Suriye'ye gitti

İran'ın Akdeniz'deki petrol tankeri Suriye'ye gitti

İran'ın uzun süredir Akdeniz'de seyreden tankeri Adrian Darya 1'in Suriye'ye gittiği rapor edildi.

İran'ın uzun süredir Akdeniz'de seyreden tankeri Adrian Darya 1'in Suriye'ye gittiği rapor edildi.

Bir süredir Akdeniz'de seyreden tanker, kısa bir süre önce Suriye açıklarında tespit edilmiş, daha sonra ise vericisini kapatmıştı.

Uydu üzerinden incelemeler yapan Batılı kaynaklar, tankerin Suriye'nin Tartus limanında tespit edildiğini belirtti.

Tanker vericisini kapattıktan kısa bir süre sonra, tankerin Suriye'ye gittiği öne sürülmüştü.

Ne olmuştu?

İran’a ait petrol tankeri, Avrupa yaptırımlarını ihlal ederek Suriye’ye petrol taşıdığı iddiası ile Cebelitarık Boğazı’nda ele geçirilmesinden yaklaşık beş hafta sonra serbest bırakılmıştı.

İran petrol tankerinin Grace 1’in (yeni ismi Adrian Darya 1) serbest bırakılmasının ardından ABD Federal Mahkemesi, çeşitli sebeplerle petrol tankerine yeniden el konulması gerektiğini belirirken, Cebelitarık yetkilileri bunu reddetmişti.

Tahran yönetimi, Washington’un İran petrol tankerine el koyması durumunun “ciddi sonuçlar” doğuracağı konusunda uyarmıştı.

Tankerin Cebelitarık’ta alıkonulmasından iki hafta sonra İran da Hürmüz Boğazı’nda bir İngiliz tankerini alıkoymuştu. Cebelitarık, 15 Ağustos’ta İran tankerini serbest bıraktı. Tanker, o tarihten bu yana Akdeniz’de yol alıyordu.

Tanker, Cebelitarık yönetimine taşımakta olduğu 2 milyon 100 bin varil ham petrolü Suriye’ye nakletmeyeceği konusunda yazılı garanti vermiş ve bunun üzerine serbest bırakılmıştı.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.