İran'ın Çabahar kentinde bombalı araç saldırısı

İran'ın Çabahar kentinde bombalı araç saldırısı

İran'ın güneydoğusundaki Çabahar limanı yakınlarında bombalı saldırı gerçekleştirildi.

İran'ın güneydoğusunda yer alan Çabahar limanı yakınlarında bir saldırı gerçekleştirildi.

Bir bombalı aracın infilak ettirilmesiyle gerçekleştirilen saldırıda ilk açıklamalara göre 3 kişi ölürken 19 kişi de yaralandı.

Bölgeden aktarılan ilk görüntüler:

Saldırının, limana yaklaşık 1 kilometre mesafedeki polis merkezini hedef aldığı ve patlama sonrasında bölgeden silah seslerinin yükseldiği de gelen bilgiler arasında.

Bölgenin konumu:

İran medyası saldırıda iki sivilin ve Çabahar şehri polis şefinin öldüğünü aktardı.

Saldırıyı Ensar el Furkan isimli örgüt üstlendi

İran rejimine karşı düzenlediği saldırılarla bilinen ve faaliyetlerinin büyük bir kısmını Sistan-Belucistan eyaletinde yürüten silahlı yapılanma Ensar el Furkan, sosyal medya ağları üzerinden yaptığı açıklamada saldırının sorumluluğunu üstlendi.

Grup tarafından sosyal medya aracılığıyla yapılan açıklamada "saldırının bombalı araçla düzenlenen bir canlı bomba saldırısı olduğu, saldırıda Çabahar polis merkezinin yok edildiği ancak İran'ın saldırının detaylarını açıklamayarak yenilgisini örtmeye çalıştığı" ifade edildi. Açıklamada "tağuti rejime karşı her zaman İran halkıyla yanyana olacağız" ifadesi yer aldı.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.