İran'ın Rusya'dan Su-35'leri teslim alacağı tarih belli oldu

İran'ın Rusya'dan Su-35'leri teslim alacağı tarih belli oldu

İran Meclisi Ulusal Güvenlik Komisyonu Üyesi Şehriyar Haydari, siparişi verilen Rus yapımı Su-35 savaş uçaklarının 3 ay sonra Tahran'a teslim edileceğini söyledi.

İran'ın yarı resmi haber ajansı Tasnim News'e konuşan Haydari, Rusya'dan tedarik edilecek savunma sanayi ekipmanlarına dair bilgiler verdi.

Açıklamasında Haydari, Rusya'dan sipariş edilen Su-35 tipi savaş uçaklarının önümüzdeki üç ay içerisinde Tahran yönetimine teslim edileceğini ifade etti.

Haydari ayrıca, Rusya'dan sipariş edilen diğer savunma sistemi ekipmanlarının da yakın bir zaman içerisinde İran'a teslim edileceğini belirtti. Siparişler arasında füze sistemleri ve helikopterler de yer alıyor.

Geçyiğimiz yıl eylül ayında İran Hava Kuvvetleri Komutanı Hamid Vahidi'nin yerel medyaya yaptığı açıklamada, İran'ın Rusya'dan Su-35 savaş jeti almayı değerlendirdiği belirtilmişti.

katki.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.