İran'ın saldırısında 11 ABD askeri 'beyin sarsıntısı' geçirdi

İran'ın saldırısında 11 ABD askeri 'beyin sarsıntısı' geçirdi

ABD’nin Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) Sözcüsü Albay Bill Urban, tarafından yapılan açıklamada, İran'ın düzenlediği saldırıda 11 ABD askerinin yaralandığı ifade edildi.

ABD’nin Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) Sözcüsü Albay Bill Urban, tarafından yapılan açıklamada, İran’ın 8 Ocak’ta Irak’taki Ayn el-Esed üssünü hedef alan saldırısı sonucunda 11 ABD askerinin patlamadan kaynaklı beyin sarsıntısı belirtileri üzerine tedavi altına alındığını ifade etti.

Albay Urban, yaptığı açıklamada, “İran’ın 8 Ocak’ta el-Esed üssüne düzenlediği saldırıda herhangi bir ABD askeri ölmezken, birkaç asker patlamadan kaynaklı beyin sarsıntısı belirtileri üzerine tedavi altına alındı ve tedavileri sürmektedir. Tedbir amaçlı olarak saldırıdan sonraki günlerde bazı askerler kontrol amaçlı olarak el-Esed üssünden Almanya’daki Landstuhl Bölge Sağlık Merkezi’ne, bazıları ise Kuveyt’teki Kamp Arifjan Tesisleri’ne nakledildi” şeklinde konuştu.

ABD ordusu başlangıçta herhangi bir yaralanma yaşanmadığını iddia etmişti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.