İran rejimi Ukrayna uçağının vurulma anını kaydeden kişiyi tutukladı

İran rejimi Ukrayna uçağının vurulma anını kaydeden kişiyi tutukladı

İran yönetimi, Tahran'da düşen Ukrayna'ya ait yolcu uçağının füze ile vurulma anının görüntülerini çeken kişiyi tutukladı.

İran, geçtiğimiz hafta içerisinde kalkışından kısa bir süre sonra Tahran'da düşen Ukrayna Hava Yolları'na ait yolcu uçağının füze ile vurulma anının görüntülerini çeken kişiyi tutukladığını açıkladı.

İran basınında yer alan haberlere göre, Devrim Muhafızları videoyu çekip sosyal medyaya yüklediği gerekçesiyle bir kişiyi tutukladı. Tutuklanan kişinin ulusal güvenliğe aykırı hareket etmek suçlamasıyla yargılanması bekleniyor.

Ancak Londra'da bulunan ve videoyu sosyal medyada ilk paylaşan kişi olan İranlı gazeteci Nariman Garib, kaynağının güvende olduğunu belirterek, Devrim Muhafızları'nın yanlış kişiyi tutukladıklarını söyledi.

Ukrayna Hava Yolları'nın PS752 sefer sayılı Tahran-Kiev uçuşunu gerçekleştiren Boeing 737-800 tipi yolcu uçağı 8 Ocak'ta kalkışın hemen ardından düşmüştü. Uçaktaki 176 kişiden kurtulan olmamıştı.

İran, önce uçağın teknik arıza nedeniyle düştüğünü açıkladı ancak daha sonra, 11 Ocak'ta, uçağı füzeyle yanlışlıkla vurduğunu kabul etti.

Kazadan kısa bir süre sonra sosyal medyada uçağa ait olduğu belirtilen bazı videolar paylaşılmaya başlandı. Bu videolar, uçağın bir füze tarafından vurulduğu iddialarının daha yüksek sesle dile getirilmesine neden oldu.

Yeni video: Uçak iki füzeyle vuruluyor

New York Times gazetesinin web sitesinde, olayla ilgili bir video yayınlandı. Olay anını gösteren güvenlik kamerası görüntüsünde, uçağın 20 saniye arayla fırlatılan iki füze tarafından vurulduğu ve havada infilak edip, parçalara ayrıldığı görülüyor.

New York Times videonun doğruluğunun onaylandığını ve füzelerin uçağın yaklaşık 13 km mesafedeki askeri üsten atıldığını yazdı. Görüntüler, uçağın uydu alıcısı/vericisinin ikinci füze tarafından vurulmadan önce devre dışı kalma sebebini de açıklıyor.

twtcanli.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.