İran, 176 kişinin öldüğü Ukrayna uçağını iki füzeyle vurmuş

İran, 176 kişinin öldüğü Ukrayna uçağını iki füzeyle vurmuş

İran tarafından düşürülen Ukrayna Havayolları'na ait yolcu uçağın vurulma anına ait olduğu iddia edilen yeni bir görüntü yayımlandı.

New York Times gazetesi, Tahran'da düşen Ukrayna Havayolları'na ait yolcu uçağının İran'a ait iki füzeyle vurulduğunu gösteren yeni bir görüntü yayınladı. 

İranlı bir kişi tarafından çekilerek Youtube'a yüklendiği iddia edilen ve New York Times tarafından analiz edilen yeni görüntülerde, Ukrayna uçağının 30 saniye arayla fırlatılan İran'a ait iki füzeyle vurulduğu görülüyor. 

Füzelerin uçağa 13 kilometre uzaklıktaki bir askeri üsten fırlatıldığı ileri sürülen haberde, ilk füzenin isabetinin ardından, uçağın transponder (uydu alıcı-verici) sinyalinin  devre dışı kaldığı belirtildi.

İran 3 gün sonra kabul etti

Ukrayna'nın başkenti Kiev'e gitmek üzere Tahran Uluslararası İmam Humeyni Havalimanı'ndan havalanan Boeing 737 tipi yolcu uçağı, 8 Ocak Çarşamba sabahı kalkıştan kısa süre sonra düşmüş, uçakta bulunan 176 kişi hayatını kaybetmişti.

Tahran yönetimi, başta uçağın İran ordusu tarafından düşürüldüğü iddialarını reddetmiş, ancak olaydan 3 gün sonra İran Genelkurmay Başkanlığı, yolcu uçağının "cruise (seyir) füzesi" olarak algılandığını ve kısa menzilli füze ile "yanlışlıkla" vurulduğunu itiraf etmişti.

haber-altliklari-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.