İranlı general protestolarda en az 300 kişinin öldüğünü kabul etti

İranlı general protestolarda en az 300 kişinin öldüğünü kabul etti

İran Devrim Muhafızları Ordusu Hava Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Emir Ali Hacızade, ülkede devam eden protestolarda 300'den fazla kişinin öldüğünü açıkladı.

Tahran rejiminden ülkede devam eden protestolar sonucu öldürülen kişi sayısına ilişkin ilk açıklama geldi.

İran Devrim Muhafızları Ordusu Hava Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Emir Ali Hacızade, ülke genelinde devam eden protesto sürecine değindi.

İran lideri Ali Hamaney dahil olmak üzere birçok İranlı liderin açıklamalarına benzer bir şekilde Hacızade, protestoların baş sorumlusu olarak Batılı ülkelere ve Suudi Arabistan'a işaret etti.

"300'den fazla kişi öldü"

Devrim Muhafızları Ordusu Hava Kuvvetleri Komutanı Hacızade, ülkede eylül ayından bu yana devam eden protestolarda 300'den fazla kişinin öldürüldüğünü doğruladı.

Hacızade ayırca protestolar neticesinde güvenlik güçlerinden de ölümler olduğunu doğruladı.

ABD merkezli bir grup olan İran İnsan Hakları Aktivistleri, protestolarda şu ana kadar 451 göstericinin ve rejime bağlı 60 güvenlik personelinin öldürüldüğünü iddia etmişti.

Aktivist gruba göre, Tahran yönetimi protestolarla bağlantılı olduğunu öne sürdüğü 18 binden fazla kişiyi gözaltına almış durumda.

Ülkede bazı protestoculara idam cezası verilmeye başlanmıştı.

Buna karşılık protestolar sonrasında İran genelinde zaman zaman güvenlik güçlerine suikast düzenleniyor.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.