İranlı protestocular ABD ve İsrail bayrağına basmadı

İranlı protestocular ABD ve İsrail bayrağına basmadı

İran'da hükümet karşıtı gösterilerde protestocular, yere resmedilen ABD ve İsrail bayrağına basmadan etrafından dolaşarak geçti.

İran'da hükümet karşıtı gösterilerde protestocuların, yere resmedilen ABD bayrağına basmadan etrafından dolaşarak geçmesi ABD Başkanı Donald Trump'ın gözünden kaçmadı.

Sık sık Twitter üzerinden İranlı protestoculara destek veren ABD Başkanı Trump, sosyal medyada dolaşan söz konusu videoyla ilgili olarak attığı tweette, "Müthiş, Harika İranlı protestocular büyük Amerikan Bayrağımıza basmayı ya da herhangi bir şekilde aşağılamayı reddetti. Ayaklar altına alınması için yere resmedilen bayrağın etrafından dolaştılar. Büyük ilerleme" ifadelerini kullandı.

 

Geçen gün yine sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "Cesur ve uzun süredir acı çeken İran halkına" diyerek söze başlayan Trump, "Göreve başladığımdan beri sizin yanınızda oldum ve yönetimim sizin yanınızda olmaya devam edecek. Protestolarınızı yakından takip ediyoruz ve cesaretinizden ilham alıyoruz." ifadelerini kullanmıştı.

Geçtiğimiz Çarşamba günü Ukrayna Havayolları'na ait bir uçak İran üzerinde düşmüş ve içerisindeki 176 yolcu ve mürettebat hayatını kaybetmişti. İran rejimi olayı üç gün boyunca örtbas etmeye çalışmış ancak daha sonra ortaya çıkan veri ve kanıtlar ışığında geri adım atarak yanlışlıkla füze ile düşürüldüğünü kabul etmişti. Fakat 'rejime öfkeli' İran halkı sokağa inerek, hükümeti protesto etmeye başladı. Gösteriler ülke geneline yayılıyor.

twtcanli.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.