'İranlı Şii milisler İdlib'de ev basıp kadınlara tecavüz etti'

'İranlı Şii milisler İdlib'de ev basıp kadınlara tecavüz etti'

Bölge kaynaklarının aktardığı bilgiye göre, İran'ın desteklediği Şii milisler İdlib'in güneyinde bir evi basıp kadınları alıkoyduktan sonra tecavüz etti.

Yerel kaynakların aktardığı bilgiye göre, İran tarafından desteklenen Şii milislerden oluşan bir grup, geçtiğimiz günlerde İdlib'in güneyinde yeni ev baskınları gerçekleştirdi.

Han Şeyhun beldesindeki baskınlardan birinde bölgede çobanlık yapan bir kişinin evini de basan Şii milisler, çobanın eşiyle üç kızını alıkoyarak tecavüz etti.

Haberi aktaran Suriyeli aktivistler, bunun bölgede işlenmiş "iğrenç suçların" sadece küçük bir kısmı olduğunu belirtirken, İran'ın desteklediği Şii milislerin İdlib kırsalındaki bölgede evlere baskınlar gerçekleştirerek sivilleri terörize ettiğini belirtti.

Aktivistler ayrıca Şii milislerin bölgede baskın düzenledikleri evlerden maddi değeri olan eşyaları çaldığını da ifade etmekte.

İdlib'in güneyindeki Han Şeyhun yerleşimi Ağustos 2019'da Rusya ve İran tarafından desteklenen rejim güçlerinin kontrolüne geçmişti.

Kaynak: Mepa News

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.