IŞİD Afganistan'daki suikastlerini artırıyor

IŞİD Afganistan'daki suikastlerini artırıyor

Afganistan'da IŞİD'e bağlı silahlı güçler tarafından düzenlenen suikastlerde artış yaşanıyor.

Afganistan'da IŞİD'e bağlı silahlı güçler tarafından düzenlenen suikastlerde artış yaşanıyor.

IŞİD'e bağlı silahlı kişiler tarafından Afganistan'ın başkenti Kabil başta olmak üzere Nangarhar vilayet merkezi ve çevresinde Kabil hükümetine bağlı güçlere yönelik düzenlenen suikastlerde son dönemde artış yaşanıyor.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, IŞİD savaşçıları Afganistan'da Kabil hükümetinin kontrol ettiği bölgelerde hükümet güçlerine yönelik suikastlerini artırdı. 

Susturuculu silahlar ve el yapımı patlayıcılar kullanılarak Kabil ve Celalabad kent merkezlerinde düzenlenen suikastlere dikkati çeken kaynaklar, öldürülen kişiler arasında Kabil hükümetine bağlı istihbarat birimi mensupları olduğunu da aktarıyor.

Örgüt tarafından sosyal medya ağlarında paylaşılan görüntülerde, suikast şeklinde düzenlenen saldırılarda öldürülen ve Kabil hükümeti adına çalıştığı ifade edilen kişilere ait kimlik ve silahlar yer alıyor. 

IŞİD'in Afganistan'daki merkezi olarak sayılan Nangarhar vilayeti merkezi Celalabad kenti dışında örgüt bu sene içinde ilk defa Afganistan'ın doğusundaki Host vilayetinde bir suikast düzenlediğini duyurdu.

Celalabad kent merkezi batısında Kabil hükümetine bağlı istihbarat birimi adına çalıştığı öne sürülen ve kendisine suikast düzenlenen bir kişiye ait kimlik ve silah:

ist.jpg

Celalabad kentinde Kabil hükümetine bağlı 2 polise düzenlenen suikastte ele geçirildiği belirtilen piyade tüfekleri:

2polis.jpg

Afganistan'ın doğusundaki Host ilinde Kabil hükümetine bağlı bir askere düzenlenen suikastte ele geçirildiği ifade edilen piyade tüfeği:

hust.jpg

Örgüt tarafından düzenlenen bu saldırılar 2018 yılının ilk çeyreğinde gerçekleştirildi. Geçtiğimiz yıla oranla özellikle düzenlenen suikastler ile IŞİD'in Afganistan'daki etkinliğinde bir artış gözlemleniyor. Örgütün, cephe hatlarında Taliban ve hükümet güçlerine düzenlediği saldırıların yanında Kabil hükümeti kontrolünde bulunan vilayet merkezlerinde etkin bir yapılanmaya gittiği görülüyor.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.