IŞİD'in Kabil'de düzenlediği saldırılarda '6 ayda 1120 kişi öldü ve yaralandı'

IŞİD'in Kabil'de düzenlediği saldırılarda '6 ayda 1120 kişi öldü ve yaralandı'

Örgütü propaganda kanallarınca servis edilen rakamlara göre, Afganistan'ın başkentinde 6 aylık süre içinde düzenlenen saldırılarda binden fazla kişi öldü ve yaralandı.

Örgütün propaganda kanallarınca servis edilen rakamlara göre, Afganistan'ın başkenti Kabil'de 6 aylık süre içinde düzenlenen saldırılarda binden fazla kişi öldü ve yaralandı.

IŞİD'e bağlı kaynaklarca haftalık olarak yayınlanan "Al-Naba Gazetesi"nin son sayısında yer verilen rakamlara göre IŞİD, geçtiğimiz altı aylık süre içinde Afganistan'ın başkenti Kabil'de 17 saldırı düzenledi.

Öne sürülen rakamlara göre, örgüt tarafından düzenlenen bu saldırılarda ağırlıklı olarak Hazaralar hedef alınırken, 1120 kişi öldü veya yaralandı.

Saldırı düzenlenen kişiler arasında Şii sivillerin de olduğunun belirtildiği açıklamaya göre, ülkede hedef alınan yabancılardan da 25 kişi bulunuyor

Yayınlanan rakamlar arasında en fazla dikkat çekeni, Şii Hazara topluluğuna yönelik düzenlenen saldırılar. Örgütün aktardığı rakamlara göre, Hazaraları hedef alan saldırılarda 539 kişi öldü veya yaralandı.

Başkent Kabil'de geçtiğimiz altı aylık süre içinde düzenlendiği belirtilen saldırıların 13'ü sızma ve canlı bomba, 3'ü el yapımı patlayıcı ve 1'i park halindeki bombalı aracın infilak ettirilmesi suretiyle düzenlenmiş.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.