IŞİD Batı Afrika ülkesi Mali'den ilk propaganda görüntülerini yayınladı

IŞİD Batı Afrika ülkesi Mali'den ilk propaganda görüntülerini yayınladı

IŞİD Batı Afrika ülkesi Mali'den ilk propaganda videosunu servis etti.

IŞİD Batı Afrika ülkesi Mali'den ilk çatışma videosunu paylaştı.

IŞİD'e bağlı Amak Ajansı tarafından dün paylaşılan videoda, Mali'nin Nijer sınırında Fransa'ya bağlı güçlere yönelik saldırıların görüntüleri yer alıyor. Görüntüleri paylaşılan saldırının ne zaman gerçekleştirildiği ise belirtilmiyor. Saldırının, Mali'nin Menaka bölgesindeki Akabar'da gerçekleştirildiği tahmin ediliyor.

 

 

 

 

Gruba ait "Al Naba" gazetesi geçtiğimiz hafta, bölgede Fransa'ya ait bir üsse canlı bomba saldırısı gerçekleştirildiğini açıklamıştı. Fransız güçleri çatışmaları doğrulamış ancak canlı bombanın hedefe varmadan etkisiz hale getirildiğini belirtmişti.

Akabar'ın konumu:

Söz konusu video Amak Ajansı tarafından Mali'den yayınlanan ilk çatışma videosu oldu. Amak Ajansı, IŞİD'in "Büyük Sahra Vilayeti" isimli yapılanmasına ait en son videoyu 2016 yılında paylaşmıştı.

IŞİD bir süre önce de bölgenin güneyindeki Burkina Faso'daki mensuplarının fotoğraflarını paylaşmıştı. IŞİD'in bölgedeki varlığına bir süredir daha fazla önem verdiği göze çarpıyor.

Mali'deki IŞİD varlığına dair harita:

mali.jpg

Yüksek çözünürlük için haritaya tıklayın.

Grup, Mali'nin Nijer sınırındaki Menaka çevresinde varlık gösteriyor. Mali'deki IŞİD varlığının arkaplanı ise Nijer. Grubun Nijer üzerinden Mali'ye giriş yaptığı düşünülüyor.

IŞİD, Nijer'in Mali sınırındaki Tongo Tongo'da 4 Ekim 2017 tarihinde ABD askerlerine pusu kurmuş, 4 ABD askeri ölmüştü. IŞİD'in bölgedeki varlığı bu tarihin ardından ciddi şekilde gündeme gelmişti.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.