Nijer-Mali sınırındaki çatışmada 17 Nijer askeri öldü

Nijer-Mali sınırındaki çatışmada 17 Nijer askeri öldü

Nijer hükümet sözcüsünün yaptığı açıklamaya göre Mali sınırında gerçekleştirilen saldırıda 17 Nijer askeri öldürüldü.

Nijer hükümet sözcüsünün yaptığı açıklamaya göre Mali sınırında gerçekleştirilen saldırıda 17 Nijer askeri öldürüldü.

Sözcü Abdurrahman Zekeriya'nın yaptığı açıklamada, Tongo Tongo kasabası yakınlarındaki pusu neticesinde 11 asker de kayboldu. 

Aynı bölgede 2017 yılında gerçekleştirilen saldırıda 4 ABD askeri ölmüş, saldırıyı IŞİD üstlenmişti.

BBC kaynaklarına göre, bölgede IŞİD'in ve Mali merkezli El Kaide bağlantılı grupların zaman zaman sınır ötesi saldırılar gerçekleştirdiği biliniyor. 

Hükümet sözcüsü, hafta başında başkente yakın bir noktada yüksek güvenlikli bir hapisaneye saldıran silahlı grupların izini süren askerlerin saldırıya hedef olduğunu açıkladı.

"17 asker öldü 11'i kayboldu"

Bir askeri aracın bu esnada patlayıcıyla hedef alındığı, patlamanın ardından çatışma çıktığı ifade edildi. Resmi rakamlara göre saldırıda 17 asker öldü, 6 asker yaralandı, 11 asker ise kayboldu.

Batı Afrika uzun süredir cihat yanlısı grupların artan etkinliğine sahne oluyor. Mali merkezli artan bu etkinlik son yıllarda Nijer ve Burkina Faso gibi ülkelere de yayılma eğiliminde.

Nijer, Batı Afrika'da cihat yanlısı gruplara karşı Fransa öncülüğünde teşkil edilen G5 Sahel adlı askeri oluşumun üyelerinden biri.

Nijer'in özellikle Batı sınırı son yıllarda Mali üzerinden gelen silahlı grupların saldırılarına sahne oluyordu.

Saldırının sorumluluğunu IŞİD üstlendi

Örgüte bağlı Amak Ajansı üzerinden yayınlanan açıklamada, Tongo Tongo bölgesi yakınlarında düzenlendiği belirtilen saldırının sorumluluğu üstlenildi.

Açıklamada, Nijer ordu güçlerini hedef alan saldırıda 40 kişinin öldüğü ve yaralandığı öne sürüldü.

Kaynak: Mepa News

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.