IŞİD Demokratik Kongo'da saldırılarını artırıyor

IŞİD Demokratik Kongo'da saldırılarını artırıyor

Demokratik Kongo Cumhuriyeti (DKC) Uganda sınırındaki bir askeri karakola IŞİD tarafından saldırı düzenlendi.

Demokratik Kongo Cumhuriyeti (DKC) - Uganda sınırındaki bir askeri karakola IŞİD tarafından saldırı düzenlendi.

Saldırıda DKC ordu güçlerine ait bir karakol hedef alındı. Bunai beldesinin Tutulitu köyünde düzenlenen saldırı sonucu en az bir asker ölürken çok sayıda asker de yaralandı.

Saldırıyı IŞİD üstlendi. Örgüte bağlı Amak Ajansı üzerinden yapılan açıklamada olayın sorumluluğu üstlenilirken çok sayıda silah ve mühimmatın da ele geçirildiği belirtildi.

17 Mayıs'ta düzenlenen saldırı, IŞİD'in bölgedeki saldırı zincirinin son halkası niteliğinde.

5cdffe0d6df1891516.jpg

Örgüt 16 Mayıs tarihinde de Bunai beldesine bağlı Endame köyünde de DKC ordusuna bağlı bir merkeze saldırı düzenlemiş, saldırıda en az 4 asker ölmüştü.

Bir diğer saldırı da 7 Mayıs'ta gerçekleşti. Bunai'ye bağlı Bondgoya köyünde bir askeri merkeze başlatılan saldırıda IŞİD, askerlerin merkezden kaçtığını, çok sayıda silah ve mühimmatın ele geçirildiğini öne sürmüştü.

IŞİD 18 Nisan'da bölgedeki ilk saldırısını düzenlemişti. Ülkenin kuzeydoğusundaki Kamango köyünde saldırı düzenleyen IŞİD, bölgede "Orta Afrika Vilayeti"ni bu saldırıyla ilan etmişti.

IŞİD'in bölgedeki varlığı "Müttefik Demokratik Güçler " (MDG) isimli silahlı gruba dayanıyor. Söz konusu grup, 20 yıldan uzun süredir Demokratik Kongo ve Uganda güçleriyle bir savaş yürütüyor. Kısa bir süre önce MDG'nin IŞİD ile ilişki içerisinde olduğu öne sürülmüştü.

MDG'nin zaman içerisinde ismini ve ideolojisini değiştirerek cihat yanlısı bir görünüm kazandığı ve "Tevhid ve Muvahhidler Şehri" ismini aldığı ifade ediliyordu.

IŞİD'in vilayet ilanıyla beraber, bu grubun tamamen IŞİD'e katıldığı ifade ediliyor.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.