Kongo'da IŞİD ile ordu güçleri arasında çatışma

Kongo'da IŞİD ile ordu güçleri arasında çatışma

Kongo ordusu ile IŞİD'e bağlı güçler arasında yaşanan çatışmalar devam ediyor.

Kongo ordusu ile IŞİD'e bağlı güçler arasında yaşanan çatışmalar devam ediyor.

Kongo ordu sözcüsü General Leon-Richard Kasonga tarafından yapılan açıklamaya göre, Beni şehri yakınlarında ordu güçleri ve IŞİD'e bağlı olduğu ifade edilen Müttefik Demokratik Güçler (MDG) arasında çıkan çatışmada 26 MSG mensubu öldürüldü.

Kasonga Kongo ordusunun kayıplarına dair bir bilgi vermedi.

IŞİD bölgede çatışmaların yaşandığını doğruladı.

IŞİD'e bağlı Amak Ajansı üzerinden yapılan açıklamada, saldırı hazırlığındaki Kongo ordusu ve BM barış gücü askerlerine yönelik bir saldırı düzenlendiği ifade edildi.

Beni şehri yakınlarında düzenlenen saldırıda Kongo ordusu ve BM barış gücü askerlerinden çok sayıda ölü ve yaralı olduğunu belirten örgüt, kendi kayıplarına dair bir rakam vermedi.

IŞİD'in bölgedeki varlığı "Müttefik Demokratik Güçler " (MDG) isimli silahlı gruba dayanıyor. Söz konusu grup, 20 yıldan uzun süredir Demokratik Kongo ve Uganda güçleriyle bir savaş yürütüyor. Kısa bir süre önce MDG'nin IŞİD ile ilişki içerisinde olduğu öne sürülmüştü.

MDG'nin zaman içerisinde ismini ve ideolojisini değiştirerek cihat yanlısı bir görünüm kazandığı ve "Tevhid ve Muvahhidler Şehri" ismini aldığı ifade ediliyordu.

IŞİD'in vilayet ilanıyla beraber, bu grubun tamamen IŞİD'e katıldığı belirtiliyor.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.