IŞİD, Kerkük kapılarında: 80 günde 58 saldırı

IŞİD, Kerkük kapılarında: 80 günde 58 saldırı

Kerkük kenti kırsalındaki IŞİD saldırılarında artış yaşandığı bildiriliyor.

Kerkük kenti kırsalındaki IŞİD saldırılarında artış yaşandığı bildiriliyor.

Irak'ın Kerkük kenti kırsalında IŞİD'in Bağdat hükümeti güçlerine yönelik gerçekleştirdiği saldırılarda son dönemde büyük bir artı yaşandığı gözlemlenmekte.

IŞİD'in Kerkük kırsalındaki etkinliğinin tamamen sona erdirilememiş olması, kent merkezinin tekrar örgütün tehdidi altında olduğuna dair yorumların yapılmasına sebep oluyor.

Öte yandan geçtiğimiz gün IŞİD'e bağlı medya organları tarafından Kerkük'te düzenlenen saldırılara ait rakamlar paylaşıldı.

Örgütün propaganda kanallarınca haftalık olarak servis edilen "El Nebe Gazetesi"nde yer alan rakamlar, IŞİD'in Kerkük kırsalındaki etkinliğini halen koruduğunu gözler önüne sermekte.

80 günde 58 saldırı

Servis edilen rakamlara göre, geride bıraktığımız 80 günlük süre içinde IŞİD'e bağlı güçler Kerkük il sınırları içinde Bağdat hükümeti güçlerine yönelik en az 58 saldırı gerçekleştirdi.

IŞID, tarafından servis edilen rakamlarda, düzenlenen saldırılar sonucunda İran tarafından desteklenen Haşdi Şabi ve Bağdat hükümeti güçlerinden 153 kişinin öldüğü ve yaralandığı öne sürüldü.

Düzenlenen 58 saldırının 18'inin el yapımı patlayıcı, 8'inin suikast, 18'inin silahlı saldırı, 2'sinin park halindeki bombalı aracın patlatılması, 1'inin canlı bomba kullanılarak gerçekleştirildiği, örgüt tarafından aktarılan diğer bilgiler arasında.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.