IŞİD Sina Yarımadası'nda Mısır ordusuna saldırdı

IŞİD Sina Yarımadası'nda Mısır ordusuna saldırdı

IŞİD Sina Yarımadası'nda Mısır ordu güçlerinin kontrol noktasına saldırı düzenledi.

IŞİD Sina Yarımadası'nda Mısır ordu güçlerinin kontrol noktasına saldırı düzenledi.

Örgüte bağlı Amak Ajansı üzerinden yapılan açıklamada, Sina'nın kuzey kesiminde yer alan Bir el Abd şehri güneyinde saldırı gerçekleştirildiği ifade edildi.

Şehrin güneyindeki Tufaha yerleşimi yakınlarında Mısır ordusuna ait bir kontrol noktasına düzenlenen saldırıda 15 askerin öldürüldüğü öne sürüldü.

Yerel kaynaklar, saldırıda biri subay 8 askerin öldüğünü, 5 askerin ise yaralandığını belirtti.

Mısır ordusu, 27 Eylül'de gerçekleştirilen saldırıda 9 askerin öldüğünü açıkladı.

2017 yılından bu yana Mısır’a bağlı Sina Yarımadası bölgesinde ordu güçleri kendi isimlendirdikleri şekilde, ‘silahlı gruplar’ veya ‘tekfirci gruplara’ karşı askeri operasyon düzenliyor. Sina Yarımadası’nda devam eden operasyonlarda bölgedeki en etkin oluşum olarak görülen IŞİD’in hedef alındığı biliniyor.

IŞİD kaynakları, Sina’da devam eden operasyona ilişkin sürekli olarak kendi medya kaynaklarından bilgilendirme mesajları atıyor.

Mısır, 2018 yılının Şubat ayında Sina başta olmak üzere tüm ülkede operasyon başlatmıştı.

Resmi rakamlara göre operasyonlarda 50 Mısır askeri, 665 silahlı grup mensubu öldürüldü.

Ancak yerel kaynaklar Mısır güvenlik güçlerinin kaybının çok daha fazla olduğu görüşünde. Operasyonların devam ettiği bölgelere bağımsız gazetecilerin erişimi olmadığı için rakamların doğruluğuna dair bir yorum yapmak ise oldukça zor.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.